X
SULJE MAINOS

Hovioikeus: Ilkka Kanerva on syytön

Helsingin hovioikeus hylkäsi Ilkka Kanervaa koskeneet syytteet törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hovioikeus katsoi, että Kanervan vastaanottamat edut olivat olleet vuoden 2007 eduskuntavaaleihin liittynyttä Nova-yhtiöiltä ja Sukarin edustamilta yhtiöiltä saatua vaalitukea ja taloudellista tukea syntymäpäiväjuhlien järjestämiseksi.

Tuen antamisen aikaan Kanerva toimi Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana. Tukea antaneilla yhtiöillä ei ollut hovioikeuden mukaan tuolloin vireillä sellaista hanketta, jonka vuoksi tuen vastaanottamista olisi tullut arvioida rangaistavana lahjuksen ottamisena tai antajien osalta lahjuksen antamisena.

Syytteet törkeästä lahjuksen antamisesta Arto Merisalon, Yli-Saunamäen ja Toivo Sukarin osalta vastaavasti hylättiin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ilkka Kanervan viime huhtikuussa törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kanerva tuomittiin lisäksi menettämään se virka, jossa rikos oli tehty. Hän toimi aikaisemmin Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana.

Samalla Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Heitä syytetään Kanervan törkeästä lahjomisesta sekä useista törkeistä konkurssirikoksista.

Käräjäoikeuden mukaan Kanerva oli julkisessa luottamustoimessaan Varsinais-Suomen Liiton hallituksen puheenjohtajana vastaanottanut tukea vaalityöhönsä ja 60-vuotisjuhliinsa lähes 50 000 euron arvosta.

Hovioikeus kumosi tänään käräjäoikeuden päätökset.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt