Verkkouutiset

Hovioikeus ei muuttanut tuomiota – KY-säätiö saa pitää kymmenet miljoonansa

Helsingin hovioikeus ei muuta käräjäoikeuden tuomiota Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja KY-säätiön välisessä omaisuuskiistassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin hovioikeus antoi tänään perjantaina tuomionsa asiassa enemmistöpäätöksellä äänin 2–1. Eri mieltä ollut jäsen katsoi, että lahjoitukset tulisi kohtuullistaa ja KY-säätiön tulisi palauttaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle (AYY) 37,4 miljoonaa.

KY-säätiön vaatimukset heidän oikeudenkäyntikulujensa korvaamisesta hylättiin hovioikeudessa, eli molemmat osapuolet maksavat omat oikeudenkäyntikulunsa hovioikeuden osalta.

– Olemme tietenkin pettyneitä päätökseen. Nyt meidän täytyy perehtyä huolella tuomioon ja pohtia, miten voimme parhaiten rakentaa Aalto-yhteisöä kestävälle pohjalle, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm.

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan välikäden kautta perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa AYY:n ja KY-säätiön välisessä omaisuuskiistassa huhtikuussa 2014. AYY:n hallitus valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)