Verkkouutiset

”Holokausti joko kiistetään tai sitä jopa kiitetään”

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on huolissaan juutalaisvastaisuuden ja juutalaisvihan yleistymisestä Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan neuvoston jäsenmaiden parlamenteilta kerättyjen tietojen mukaan antisemitistiset hyökkäykset ovat lisääntymässä.

– Olisi voinut kuvitella, että holokaustin kauhujen ja kuuden miljoonan juutalaisen kansanmurhan paljastuminen olisi lopettanut antisemitismin Euroopasta kertaheitolla. Mutta onkin käynyt päinvastoin: holokausti joko kiistetään erilaisiin salaliittoteorioihin vedoten tai sitä jopa kiitetään, Sirkka-Liisa Anttila toteaa tiedotteessa.

Anttila puhui aiheesta Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa Ranskan Strasbourgissa keskiviikkona. Hänen mukaansa taistelua muukalaisvihaa, rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan pitää jatkaa.

– Meidän kansanedustajien tehtävä on siirtää Euroopan neuvoston moneen kertaan lausutut hyvät periaatteet kansalliseen lainsäädäntöömme, Anttila huomauttaa.

Hän muistuttaa myös kansanedustaja Petri Honkosen (kesk.) yleiskokoukselle tekemästä aloitteesta lasten suojelemiseksi rasismilta ja vihapuheelta. Hän toivoo aloitteen johtavan raporttiin ja toimenpidesuosituksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)