X
SULJE MAINOS
Riku Keski-Rauska. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Historioitsija vastaa: Suomettumisen aikaan puhuttiin samansuuntaisesti

Arkistonjohtaja Riku Keski-Rauskan mukaan keskustan Petri Honkosen puheissa kuuluu mennyt aika.

Porvarillisen Työn Arkiston johtaja, historioitsija Riku Keski-Rauska arvostelee keskustan kansanedustaja Petri Honkosen Venäjä-puheita suomettuneisuudesta.

Honkosen mukaan EVA:n Venäjä-kyselyn tulokset johtuvat ennemmin siitä, että Venäjää tunnetaan yhä huonommin kuin Venäjän teoista.

Kyselyn mukaan suomalaiset suhtautuvat Venäjään yhä kriittisemmin ja peräti 60 prosenttia väestöstä pitää Venäjää sotilaallisena uhkana.

– Tämä johtuu paljolti median puutteellisesta Venäjä-osaamisesta, joka heijastuu yksipuoliseen uutisointiin. Historiallisesti nyky-Venäjän toiminnassa ei ole mitään uutta niin väärin kuin se onkin, Petri Honkonen kirjoitti Twitterissä.

Honkonen toimii myös Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajana.

– Suomettumisen vuosikymmeninä puhuttiin samansuuntaisesti. Media ja/tai kansa ei ymmärrä itänaapuria, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi valistaminen ja ’oikeanlaiset’ uutiset, Riku Keski-Rauska kommentoi Twitterissä.

Hän kysyy, tarkoittaako Honkosen mainitsema ”puutteellinen Venäjä-osaaminen” tosiasiassa sitä, että Venäjän uutiset ovat usein negatiivisia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt