Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

”Hienoa jos vihreät tulevat kokoomuksen linjoille”

Miksi vihreät eivät tarkistaneet ydinvoimakantaansa aiemmin, kansanedustajat kysyvät.

Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon lauantaiset ydinvoima-kommentit on otettu myönteisesti vastaan kokoomuksen kansanedustajien taholta. Ohisalo totesi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että vihreiden perinteisesti kielteinen ydinvoimakanta ei ole täysin ehdoton, sillä Suomi tarvitsee useita energian tuotannon muotoja.

–  Mielellään uusiutuvia ja päästöttömiä. Ydinvoimalla tuotettu energia on siinä mielessä päästötöntä, että hiilidioksidipäästöjä saadaan laskettua, Ohisalo totesi.

Ympäristöministerinäkin toiminut kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) pitää Ohisalon linjausta ”isona muutoksena”. Herätys olisi Grahn-Laason mielestä kuitenkin saanut tapahtua jo aikaisemmin.

–  On iso muutos, että Vihreät eivät Maria Ohisalon mukaan enää täysin vastusta ydinvoimaa. Miten paljon pidemmällä Suomi olisikaan päästövähennyksissä ja ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä, jos tämä herätys olisi tapahtunut aiemmin, Grahn-Laasonen kirjoitti Twitterissä. 

Myös kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen piti vihreiden ydinvoimakantaa ”hienona”. Häkkäsen mukaan vihreät ovat siirtymässä kokoomuksen linjoille.

–  Kokoomus on kannattanut ydinvoimaa jo pitkään, koska se on samaan aikaan ympäristön ja talouden kannalta järkevää. Talous, hyvinvointiyhteiskunta ja ilmasto ovat voittaneet. Tärkeä keino ilmastokatastrofin estämiseksi. Hienoa, jos Vihreät ovat tulossa samalle linjalle, Häkkänen totesi Twitterissä.

–  Jos Vihreiden ydinvoimavastainen linja olisi toteutunut aiempina vuosikymmeninä niin suomalaisten yritysten energialasku olisi ollut kalliimpi, täten vientituotteet kalliimpia ja monet kaupat jääneet ulkomailla syntymättä ja tulot saamatta suomalaisten hyvinvointiin.

Ydinvoima tulee jatkossakin olemaan osa suomalaisen hyvinvointivaltion ja yritysten menestystä, Häkkänen uskoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt