Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Henna Virkkunen: Meidän tulee kuulua läntisiin yhteisöihin

Eristäytyminen ja sulkeutuminen ovat jopa uhkia itsenäisyydelle, toteaa kokoomuksen europarlamentaarikko.

– Euroopan unionin yhteisen puolustuksen tiivistyminen on myönteinen asia. Se ei kuitenkaan merkitse tällä hetkellä tai lähitulevaisuudessa puolustusliittoa, toteaa kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

Suurin osa EU:n jäsenmaista on Naton jäseniä. Näin ollen EU:n puolustusyhteistyö voi olla vain Natoa täydentävä, ei sitä korvaava rakenne.

– Ne seikat, jotka Suomelta ilman Nato-jäsenyyttä puuttuvat, jäävät myös tässä eurooppalaisessa yhteistyössä puuttumaan. Niistä tärkeimpänä Nato-jäsenyyden ydin: turvatakuut.

Virkkusen mukaan Suomen tulisi vahvistaa omaa turvallisuuttaan hakemalla puolustusliiton jäsenyyttä, aivan kuten kokoomus jo vuoden 2006 puoluekokouksessaan jo esitti.

– Meillä on mahdollisuus valita oma suuntamme ja kumppanimme. Itsenäinen Suomi on valinnut tiekseen avoimuuden ja kansainvälisyyden. Meidän tulee kuulua läntisiin yhteisöihin, myös puolustusliitto Natoon.

– Eristäytyminen ja sulkeutuminen ovat jopa uhkia itsenäisyydelle. Voimme menestyä ja kukoistaa vain osana muiden demokraattisten ja vapaiden maiden yhteisöä, Virkkunen sanoo.

Virkkunen puhui Helsingin Kokoomuksen itsenäisyyspäivän juhlassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt