Henna Virkkunen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Henna Virkkunen: EU ei korvaa Natoa

Europarlamentaarikko kannattaa kokoomuksen puoluekokouksen linjausta Nato-jäsenyydestä.

Kokoomuksen puoluekokouksessa hyväksytyn ulko- ja turvallisuuspoliittisen kannanoton mukaan Suomen tulisi hakea Nato-jäsenyyttä jo lähivuosina.

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen mukaan linjaus on järkevä, sillä vain Naton 5. artiklan turvatakuut toisivat todellista suojaa Suomelle.

– Tämä on se olennaisin asia, sillä Euroopan unioni ei korvaa Natoa, Virkkunen totesi Verkkouutisille kokoomuksen puoluekokouksessa.

– Muilla mailla ei ole tarvetta siihen, että EU:n turvalauseketta muokattaisiin mihinkään suuntaan. Se sisältää jo velvoitteen auttaa muita jäsenvaltioita, mutta tähän ei ole tarkempaa prosessia. Konfliktitilanteessa neuvoteltaisiin kahdenvälisesti, kuten Ranskan tapauksessa terrori-iskujen jälkeen.

Hän pitää EU:n turvallisuusulottuvuuden kehittämistä sinänsä hyvin myönteisenä asiana. Viime aikoina huomiota on kiinnitetty muun muassa asehankintoihin ja puolustusteollisuuteen.

– Pyrimme myös kehittämään EU-rahoituksella sotilaallisen liikkuvuuden infrastruktuuria. On tärkeää, että kriisitilanteessa sotilasjoukot voivat liikkua jäsenmaiden rajojen yli sujuvammin, Virkkunen sanoi.

– On järkevää olla jatkossakin aktiivisesti mukana eurooppalaisessa yhteistyössä. Sen kehittämistä on pohdittava Suomen etujen kannalta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt