Henna Virkkunen. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Henna Virkkunen: Byrokratian vähentämistä jatkettava

Kokoomusmeppi haluaa myös tulevan komission jatkavan paremman sääntelyn ohjelmaa.

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen mukaan EU-sääntelyä tehdään edelleen liian usein isojen toimijoiden näkökulmasta. Erityisesti pk-yrityksille liiallisen sääntelyn tuoma hallinnollinen taakka ja byrokratia voi olla kohtuuton.

– Euroopasta on tehtävä paikka, joka kannustaa yrityksiä kasvamaan, investoimaan ja innovoimaan. Tässä mahdollistava ja kannustava lainsäädäntö on avainasemassa, EU-parlamentin teollisuusvaliokunnan jäsen Virkkunen korostaa.

Hänen mukaansa on erinomaista, että puheenjohtaja Ursula von der Leyen on linjannut tulevan komission paitsi tekevän uuden pk-yritysstrategian ja edistävän pienten yritysten markkinoillepääsyä, myös aikovan soveltaa kaikessa lainsäädännössä ”one in, one out” -periaatetta.

– Eli aina jos annetaan uusi laki, toisesta päästä vähennetään. Se johtaa toivon mukaan laajempiin ja yhtenäisempiin kokonaisuuksiin, Virkkunen sanoo.

Hänen mukaansa pian työnsä päättävä Jean-Claude Junckerin komissio otti tähän suuntaan jo hyviä askelia. Se linjasi päämääräkseen olla ”suurissa asioissa suuri, pienissä pieni”. Paremman sääntelyn varmistaminen on ollut komission prioriteeteissa korkealla ensimmäisen varapuheenjohtajan vastuulla.

– Junckerin komissio löysi kaudellaan 150 keinoa, joilla lähdettiin sujuvoittamaan ja yksinkertaistamaan lainsäädäntöä. Tätä perkaamista on edelleen jatkettava, Virkkunen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt