X
SULJE MAINOS
Vasemmalta Paavo Arhinmäki, Anni Sinnemäki, Juhana Vartiainen, Nasima Razmyar ja Daniel Sazonov. Helsingin kaupunki Pertti Nisonen

Helsinki sai uuden pormestarin ja apulaispormestarit

Juhana Vartiainen valittiin odotetusti pääkaupungin johtoon.

Uusi Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi maanantai-iltana ensimmäisessä kokouksessaan pormestariksi Juhana Vartiaisen (kok.).

Kaupunkiympäristön apulaispormestarina jatkaa Anni Sinnemäki (vihr).

Kulttuurin ja vapaa-ajan pormestarina edellisellä kaudella toiminut Nasima Razmyar (sd.) siirtyy kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi.

Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarina aloittaa Daniel Sazonov (kok.) ja kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina Paavo Arhinmäki (vas.).

Ensimmäisessä kokouksessa valtuusto valitsi myös puheenjohtajiston. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin vihreiden Fatim Diarran. Diarra on ammatiltaan viestinnän asiantuntija, vihreän liiton varapuheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana aloittaa kansanedustaja Wille Rydman (kok.) ja toisena varapuheenjohtajana valtiosihteeri Pilvi Torsti (sd.).

Kaikki valinnat olivat yksimielisiä. Pormestarien toimikausi alkaa 2. elokuuta 2021 ja kestää valtuustokauden eli neljä vuotta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt