Verenpainetta mitataan. LEHTIKUVA/MILLA TAKALA

Helsinki korottaa sote-palkkoja

Viroissa olevat sosiaalityöntekijät saavat korotetut palkat viimeistään maaliskuusta lähtien.

Helsingin kaupunki kertoo korjaavansa perusteettomia palkkaeroja ja nostavansa palkkatasoa kotihoidossa ja sosiaalityössä oman palkkakehityssuunnitelman mukaisesti.

Kaikkien viroissa olevien sosiaalityöntekijöiden palkkoja korotetaan lähes neljällä miljoonalla eurolla vuodessa. Korotuksia saavat muun muassa kotihoidon henkilöstö, neuvoloiden sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajat, terveysasemien sairaanhoitajat sekä puheterapeutit.

Neuvottelut lääkäreiden palkankorotuksista ovat vielä kesken.

Korotukset vaihtelevat tehtävittäin. Työntekijät saavat korotetut palkat viimeistään maaliskuusta lähtien. Tammi-helmikuun palkankorotukset maksetaan takautuvasti.

Kotihoidon lähihoitajien ja perushoitajien palkka on korotuksen jälkeen 2 271 euroa ja kotihoidon terveyden- ja sairaanhoitajien 2 660 euroa kuukaudessa.

Viroissa olevien aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöiden uusi tehtäväkohtainen palkka on 3 175 euroa ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden 3 495 euroa kuukaudessa.

Huhtikuun alussa kunta-alan työntekijät saavat yleiskorotuksen. Korotusten suuruudet vaihtelevat sopimusaloittain. Esimerkiksi terveyskeskuslääkäreiden ja hammaslääkäreiden palkkojen korotus on 2,1 prosenttia ja sairaalalääkäreiden 1 prosenttia.

Syyskuun alussa Helsinki maksaa oman palkkakehityssuunnitelmansa mukaisesti lisäkorotuksia sosiaalityöntekijöille. Tavoitteena on esimerkiksi, että lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden palkka on noin 3 600 euroa ja aikuissosiaalityön, poliisisosiaalityön sekä gerontologisen sosiaalityön sosiaalityöntekijöiden noin 3 350 euroa kuukaudessa.

Syyskuun korotuksista tehdään Helsingin kaupungin mukaan tarkemmat päätökset myöhemmin keväällä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt