Heinäkuun loppupuolella tartunnoissa on ollut Helsingissä pientä kasvua. Päivätasolla kyse on kuitenkin ollut toistaiseksi vain muutamista tartunnoista. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Helsingissä useita joukkoaltistumisia koronalle

Yksi altistumisista on tapahtunut Linnanmäen huvipuistossa.

Helsingissä on heinä- elokuussa todettu joukkoaltistumisia koronalle, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Pelkästään viime viikon aikana on ilmennyt useita tapauksia, joissa altistuneita on yhtä tartunnan saanutta kohti kymmeniä. Syinä tälle ovat esimerkiksi pettäneet järjestelyt turvavälien toteutumisessa, lukuisat sosiaaliset kontaktit ja matkailu.

Ylilääkäri Sanna Isosomppi Helsingin epidemiologisesta toiminnasta kertoo, että testeihin hakeutumisessa on ollut useissa tapauksissa selkeää viivettä, erityisesti kun tauti ilmenee vatsaoireina.

– Tästä johtuen altistuksia ehtii tulla enemmän. Pääasiassa ihmiset kuitenkin käyvät tällä hetkellä todella hienosti testeissä, Isosomppi toteaa tiedotteessa.

Yksi altistumisista koskee Linnanmäen huvipuistoa. Linnanmäen Huvipuistossa vieraili sunnuntaina 26.7. noin kello 15-18 seurue, joka on altistanut muita Linnanmäen vieraita.

Linnanmäki pyrkii olemaan yhteydessä niihin henkilöihin, jotka olivat varanneet kyseiselle päivälle lipun Linnanmäen varausjärjestelmän kautta.

– Terveellinen huvittelu Linnanmäellä on meille ensiarvoisen tärkeää. Pahoittelemme asiakkaillemme tapahtuneesta aiheutuvaa lisähuolta, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

– Olemme tällä kaudella omaehtoisesti rajoittaneet kävijäkapasiteettia noin puoleen normaalista. Seuraamme kävijämääriä reaaliajassa ja koko kauden olemme pystyneet pitämään yhtäaikaiset kävijät alle 7000 kävijässä. Lisäksi olemme erilaisin toimenpitein pyrkineet varmistamaan terveellisen huvittelun. Lisäämme entisestään turvaväleistä muistuttamista huvipuistossa niin kuulutuksin kuin myös henkilökunnan toimesta, jotta huvittelu on jatkossakin terveydelle turvallista.

Linnanmäellä kyseisenä aikana vierailleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan erityisen hyvin ja hakeutumaan testiin nopeasti, mikäli oireita ilmenee. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys.

Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarisen mukaan nyt on tärkeää noudattaa yhdessä koronavirussuosituksia.

– Olen tyytyväinen, että suomalaiset ja helsinkiläiset ovat noudattaneet hienosti koronavirusepidemiaan liittyviä henkilötason hygieniaohjeistuksia. Nyt on kuitenkin tärkeä muistaa, että kyse on myös muustakin kuin hygieniasta. Joukkoaltistusten esiintyminen kertoo siitä, että tartuntojen leviämiselle alkaa olla liikaa mahdollisuuksia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt