X
SULJE MAINOS
Afrikan tähden aiempi painos. Ihmisrosvot on nykyisin korvattu leopardeilla. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Helsingin yliopisto tarjoaa kriisiapua Afrikan tähti -kohussa

Yliopisto tuomitsee kaikki rasistiset hyökkäykset.

Helsingin yliopisto tiedottaa tarjoavansa kriisi- ja keskusteluapua Afrikan tähti -kohun kaikille osapuolille.

– Tuomitsemme kaikki rasistiset hyökkäykset opiskelijoitamme kohtaan, jotka ovat nostaneet Afrikan tähti -teeman rasistisuuden yleiseen tietoisuuteen. Raportoimme kaikki vihamieliset viestit kullakin some-alustalla. Poistamme rasistiset kommentit myös omista postauksistamme, yliopisto kertoo Twitterissä.

Kohussa on kyse maantieteen opiskelijoiden järjestämässä peliteemaisessa opiskelijatapahtumassa fuksiryhmälle annetusta Afrikan tähti -teemasta. Opiskelijat pukeutuivat teeman mukaisesti rosvoiksi, punaisiksi, sinisiksi ja mustiksi pelinappuloiksi, Afrikan tähti -timantiksi ja löytöretkeilijäksi. Yliopiston mukaan opiskelijat eivät tiedostaneet teeman rasistisuutta ja ovat pyytäneet anteeksi teemaa ja pukeutumista.

Yliopistolta kysytään Twitterissä muun muassa, mikä pukeutumisessa oli ongelmallista.

– Emme halua vähätellä kenenkään kokemusta. Suomessa ei vielä laajasti ymmärretä, miltä yhteiskunnan käytännöt ja rakenteet tuntuvat niistä ihmisistä, jotka joutuvat kokemaan rasismia jatkuvasti elämässään. Meidän pitää olla valmiita kuulemaan rasismia kokevien ihmisten näkökulmaa, Twitter-tililtä vastataan.

Yliopisto järjestää parhaillaan tapaamisia eri osapuolten kanssa ja selvittää konkreettisia toimenpiteitä, jotta kukaan meistä ei enää olisi luomassa rasistisia tilanteita yliopistoyhteisössä. Asiasta tiedotetaan lisää lähipäivinä.

Pyydämme, että kaikkia opiskelijoitamme kohdellaan kunnioittavasti tilanteen selvittelyn aikana ja myös sen jälkeen.

– Haluamme tukea kaikkia osapuolia. Olemme järjestämässä myös kriisi- ja keskusteluapua kaikille osapuolille.

LUE MYÖS:

Opiskelijajärjestö pahoittelee kohua Afrikan tähdestä

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt