Helle hivelee pian Suomea. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hellevyöry saapuu: Nämä alueet hohkaavat punaisena

Paahtohelteet iskevät viikonlopun aikana Suomeen.

Baltian maiden ylle vahvistuva korkeapaineen alue tuo loppuviikosta päiviä kestävän hellejakson Suomeen. Jo loppuviikosta päästään jo monin paikoin yli hellerajan.

Ilmatieteen laitoksen julkaiseman karttakuvan (alla) mukaan elokuun ensimmäinen hellepäivä näyttäisi olevan perjantai, jolloin 25 asteen raja voi ylittyä jo Lounais-Suomessa. Lauantaina helteet kahmaisevat laajemmin koko läntisen Suomen.

Sunnuntaina hellettä on jo lähes koko maassa pohjoisinta ja itäisintä Suomea lukuunottamatta. Neljäs peräkkäinen hellepäivä koetaan maanantaina, jolloin helteet valloittavat eteläisimmän Suomen sekä maan lounaisosat.

– Viikonloppua kohden sää lämpenee. Helteisiä lämpötiloja mitataan ainakin maan etelä- ja länsiosassa. Odotettavissa on myös lämpimiä elokuisia iltoja, Ilmatieteen laitoksen Twitter-tilillä todetaan.

Korkeimmat 27 asteen lukemat tulevat keskittymään Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueelle. Lännessä Ruotsissa jopa 30 asteen raja voi rikkoutua, mutta näin tukalaa säätä ei toistaiseksi ennusteta Suomeen.

Tämän hetken ennusteen mukaan lämmin sää jatkuu ensi viikolle asti. Ennustettavissa on myös välimerellisiä tai niin sanottuja trooppisia öitä, kun suurten ja lämpimien vesistöjen äärellä lämpötila ei laske yölläkään 20 asteen alapuolelle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt