X
SULJE MAINOS
Säässä ei tällä viikolla tapahdu suuria muutoksia. Se tarkoittaa kovaa hellettä ja ukkosiakin. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Helleviikko jatkuu: Suuria rakeita ja kovia ukkospuuskia

Juhannuksestakin on tulossa lämmin. Hyvin lämmin.

Ukkosmyräkkä aiheutti maanantaina vahinkoja Oulun seudulla ja tiistaina vastaavaa on odotettavissa muuallakin läntisessä Suomessa. Forecan mukaan myös suuret rakeet ovat mahdollisia.

Juhannusta kohti mennään huippulämpimässä säässä. Tänään tiistaina hätyytellään ehkä jopa Suomen kesäkuun lämpöennätystä.

Ilmassa on myös ukkosta ja kuurot voivat olla viikon mittaan paikoin rajuja. Samalla ovat mahdollisia rankat sateet, puuskat, suuret rakeet ja taajamatulvatkin.

Koko juhannusviikko on ennusteen mukaan maan etelä- ja keskiosassa jopa kuuma. Pohjoisessa on viileämpää.

Etelässä ylletään useina päivinä 30 asteeseen tai sen ylittäviin lämpötiloihin. Trooppiset taikayöt ovat mahdollisia etenkin etelässä ja idässä.

– Juhannusaatto eli perjantai on näillä näkymin suuressa osassa maata aurinkoinen ja maan etelä- ja keskiosassa laajalti helteinen, vaikka kaikkein kuumin ilma on jo väistynyt. Lämpötilat voivat nousta silti jopa 30 asteen tienoille. Vähäiset iltapäiväkuurot ukkosineen voivat olla mahdollisia. Pohjoisessa pilvisyys on vaihtelevampaa ja lämpötilat ovat 15–25 asteen välillä, Forecan Joanna Rinne ennustaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt