X
SULJE MAINOS
Kulttuurialan leikkaukset pohjautuvat hallituksen viime keväänä tekemiin päätöksiin. / Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia

Hekin sanovat nyt suoraan: Lopettakaa sekoilu

Sanna Marinin uudelle tokaisulle nauretaan Twitterissä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) torstaiaamuinen twiitti on herättänyt oudoksuvia ja myös huvittuneita reaktioita sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri ilmoitti vastustavansa hallituksen aiemmin päättämiä leikkauksia kulttuurialalle. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on kertonut esitelleensä kohdennetut leikkauslistat muille hallituspuolueille jo syyskuussa.

– Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua, Sanna Marin totesi.

Kokoomuksen kansanedustaja Jari Kinnunen vastaa twiitillään pääministerille.

– On sanottava suoraan! Jo päätettyjen asioiden jatkuva venkslaaminen osoittaa selkärangattomuutta ja kyvyttömyyttä priorisointeihin ja päätöksentekoon, Kinnunen sanoi.

Sinuhe Wallinheimo (kok.) huomauttaa kansan vierastavan poukkoilevaa päätöksentekoa.

– Ja varsinkin jos pääministeri tällaista harrastaa mukavasti menneen laulutuokion päätteeksi. Politiikka on tällä kaudella muuttunut, ja ei kyllä valitettavasti parempaan suuntaan.

Pääministerille vastasi myös kansanedustaja Paula Risikko (kok.).

– Nyt sanon minä suoraan: Hallitus, lopettakaa julkinen sekoilu sekä johtajuuden puute, ja tehkää päätöksiä! Meidän pitää eduskunnassa tietää mikä on lopullinen talousarvioesitys, Risikko toteaa.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo käytti samaa muotoilua.

– Sanon nyt suoraan: Tietysti vihreät kannattavat kulttuurin ja muidenkin Veikkauksen edunsaajien leikkausten perumista, jos siihen löytyy budjettikäsittelyssä mahdollisuus. Asia koskee myös nuorisotyötä, liikuntaa ja tiedettä ja tutkimusta. Moneen on koronakriisi iskenyt kovaa, Maria Ohisalo kirjoittaa.

Juontaja ja liikemies Aleksi Valavuori muistuttaa pääministerin olleen mukana päättämässä kulttuurialan leikkauksista.

– Kutsuitte silti häpeilemättä tästä tietämättömän juniorikatraan Instagram-brändijuhliinne. Jäitte kiinni, yrititte pelastaa itsenne pyytämällä Antti Kurvista olemaan hiljaa. Teinit saattavat toimia näin, sivistysvaltion pääministeri ei.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt