X
SULJE MAINOS
Sinuhe Wallinheimon mukaan ravintolayrittäjät ovat joutuneet hallituksen sekavan koronasähläyksen kärsijöiksi. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Heikoimmin valmisteltu hallituksen esitys vuosikymmeniin”

Hallituksen ehdottamia ravintolarajoituksia järkeistettiin eduskunnassa, Sinuhe Wallinheimo sanoo.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan ravintola- ja matkailualan yrittäjät ovat viime aikoina ymmärrettävästi antaneet runsaasti palautetta ravintoloiden koronarajoituksista.

− He joutuivat hallituksen sekavan koronasähläyksen kärsijöiksi. Kaikkihan sen ymmärtävät, että heillä on oma vastuunsa koronaviruksen taltuttamisessa, Sinuhe Wallinheimo sanoo Normiperjantai-videollaan.

− Mutta he eivät ole vielä koskaan ymmärtäneet sitä, miksi esimerkiksi aukioloaikoja ja asiakasmääriä koskevaan sääntelyyn ei sovellettu yritys- ja aluekohtaisia eroja, hän jatkaa.

Juuri tähän perustuslakivaliokunta jo viime keväänä kiinnitti Wallinheimon mukaan huomiota, ”kun hallitus teki poikkeuksellisen suuria rajoituksia näille toimijoille”. Hallitus asetti samat rajoitukset ruokaravintoloihin, yökerhoihin ja esimerkiksi huoltoasemien kahvioihin.

− Tätä samaa hallitus yritti taas uudelleen. Mitään ei ollut opittu. Onneksi perustuslakivaliokunta jyrähti nyt toden teolla ja hallituksen ehdottamaa lakia saatiin eduskunnassa järkeistettyä tällä viikolla parempaan suuntaan, Wallinheimo sanoo.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta muokkasi hallituksen esittämiä rajoituksia niin, että tiukimmat rajoitukset kohdistuvat nyt ravitsemisliikkeisiin, joissa asiakkaiden välisille kontakteille on suurimmat riskit. Tiukemmat rajoitukset koskevat yökerhoja ja pubeja mutta eivät esimerkiksi ruokaravintoloita. Uudet linjaukset tulevat voimaan marraskuun alussa.

Wallinheimon mukaan viime hallituskaudella ”silloinen oppositio haukkui kovin sanoin silloista hallitusta lainsäädännön heikosta tasosta”.

− Nyt heidän johdollaan on tuotu eduskuntaan heikoimmin valmisteltu hallituksen esitys vuosikymmeniin, hän sanoo.

Wallinheimo epäilee, että ravintoloiden kohtelu johtaa vielä ravintoloiden korvausvaatimuksiin ja oikeudenkäynteihin.

− Myös eri tahoille jää nyt arvioitavaksi se, onko tässä tapahtunut jopa sellainen virhe, jonka johdosta esimerkiksi ministeri voisi saada lopulta potkut.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt