X
SULJE MAINOS

Heikki Pursiainen: Päihdejärjestö käyttää julkisia varoja sopivien ehdokkaiden vaalimainontaan

Liberan toiminnanjohtajan mielestä EHYT ry käyttää julkisia varoja väärin mainostaessaan kuntavaaliehdokkaita.

– Suomessa käytetään terveyden edistämiseen tarkoitettuja julkisia varoja vaalimainontaan. Tämä melko uskomaton seikka selviää käymällä päihdetyötä tekevän EHYT ry.:n kotisivuilla tai Twitterissä, Heikki Pursiainen kirjoittaa Liberan blogissaan.

Hän kysyy twitterissä ”pöyristyykö kukaan muu siitä, että @EHYTry:n saamaa miljoonien valtiontukea käytetään vaalimainontaan”.

Järjestön mukaan kyse on taas ehkäisevän työn edistämisestä.

Liberan toiminnanjohtajan mukaan EHYT mainostaa verkko- ja sosiaalisen median sivuillaan useita yksittäisiä kuntavaaliehdokkaita, jotka ovat allekirjoittaneet järjestön vaalilupauksen. Ehdokkaita on listattu järjestön omilla kuntavaalisivuilla.

EHYT on ehkäisevää päihdetyötä tekevä järjestö, jonka rahoituksesta noin 90 prosenttia tulee sosiaali- ja terveysministeriön kautta rahapelivaroista.

Heikki Pursiaisen mukaan EHYT:n mainostamat ehdokkaat löytyvät ainakin Helsingissä pääosin poliittisesta vasemmistosta.

– Nopean laskutoimituksen perusteella Helsingin 60 ehdokkaasta SDP:tä, vasemmistoliittoa, SKP:ta, vihreitä tai feminististä puoluetta edusti 47 eli noin 78 prosenttia. Hallituspuolueista ehdokkaita oli Helsingissä 9 eli 15 prosenttia, Pursiainen toteaa.

– EHYT siis käyttää sosiaali- ja terveysministeriöltä saamiaan varoja itselleen ja rahoitukselleen myönteisten, voittopuolisesti vasemmistolaisten ehdokkaiden mainostamiseen. Varat on luonnollisesti myönnetty päihde-, ei vaalityöhön, hän summaa.

Pursiaisen mukaan EHYT tai sosiaali- ja terveysministerin avustuskeskus eivät näe kampanjaa ongelmallisena.

– Samaan aikaan, kun sosiaali- ja terveysmenoja yhtäällä leikataan, samoja rahoja käytetään toisaalla mielipiteiltään sopivien kuntavaaliehdokkaiden mainostamiseen. Erilaisia sanoja tulee mieleen, irvokas on niistä painokelpoisimpia, Heikki Pursiainen toteaa.

Hänen mielestään julkista rahaa saavien järjestöjen edunvalvontatoiminta tarkoittaa julkisen rahan lobbaamista itselle ja muille järjestöille.

– Tällainen veronmaksajan kustannuksella pyörivä karuselli ei ole kansalaistoimintaa. Se on julkisten varojen väärinkäyttöä, hän sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt