X
SULJE MAINOS
Heikki Arikka. Kuva: Jussi Laine

Heikki Arikka ehdolle Turun piispanvaaliin

Malmin kirkkoherra sanoo kirkon ja yhteiskunnan elävän valtavaa murrosta.

Kirkkoherra Heikki Arikka on päättänyt lähteä ehdolle Turun piispanvaaliin.

– Kirkko ja yhteiskunta ovat valtavassa muutoksessa. Haluan tukea seurakuntia ja seurakuntien vastuunkantajia näinä haastavina aikoina, Arikka sanoo lehdistötiedotteessaan.

Heikki Arikka sanoo haluavansa panostaa myös vahvemmin vuoropuheluun niiden ihmisten kanssa, jotka eivät ole kirkossa aktiivisia.

– Tulen itse kansankirkollisesta taustasta. Haluan toimia sen puolesta, että kirkko on hyvä turva ihmisille myös tulevaisuudessa.

Heikki Arikka toimii tällä hetkellä Suomen kolmanneksi suurimman seurakunnan, Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherrana. Sitä ennen hän toimi kymmenen vuotta esimies- ja johtotehtävissä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä. Arikka on lisäksi työskennellyt muun muassa Naton ja YK:n palveluksessa sotilaspastorina Libanonissa ja Afganistanissa.

Arikka kertoo tiedotteessaan päättäneensä suostua ehdolle saatuaan lukuisia pyyntöjä.

Turun nykyinen piispa Kaarlo Kalliala on jäämässä eläkkeelle, minkä vuoksi Turun arkkihiippakunnassa järjestetään piispanvaali syksyllä 2020. Virallinen ehdokasasettelu alkaa 6.7 ja päättyy 7.9.2020.

Arikan lisäksi ehdolle ovat jo tähän mennessä julkisuudessa ilmoittautuneet Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala, Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen sekä Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt