Heidi Hautala. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Heidi Hautalalta väite kokoomuksesta – ”aika tökeröä”

Meppi perääntyi osittain Venäjä-heitostaan.

Vihreiden europarlamentaarikko ja Euroopan parlamentin varapuhemies Heidi Hautala osallistui maanantaina twitterissä naljailuun kokoomuksen vaalimainonnasta.

Heidi Hautala jakoi meemin, jossa kokoomuksen mainos etäisesti muistuttaa ulkoasultaan Vladimir Putinin puolueen mainosta.

Tämä yhdenmukaisuus ei voi olla yllätys, onhan @kokoomus ollut kauan Yhtenäisen #Venäjä n veljespuolue, Heidi Hautala twiittasi.

Hautalan väite ei pidä paikkaansa. Verkkouutisissa sitä on kumottu muutaman vuoden välein eri poliitikkojen välillä toistellessa sitä.

Twitterissä useat nykyiset ja entiset kokoomusvirkailijat kumosivat asian saman tien. Heidi Hautala perääntyi seuraavassa twiitissään, mutta tarjosi väitteensä tueksi vuoden 2014 pääkirjoitusta Maaseudun Tulevaisuudesta:

Sanoinkin, että @kokoomus *on ollut* kauan Yhtenäisen #Venäjän n veljespuolue. Viimeisin viittaus jonka löysin … Kokoomuksen halu haudata hiljaa läheisempi yhteistyö viimeisellä hetkellä Krimin valtauksen jälkeen olisi ymmärrettävä. Tästä en löydä jälkeä, Heidi Hautala totesi.

Pääkirjoitus sisältää virheellisen väitteen.

Myöhemmässä kolmannessa twiitissään Heidi Hautala totesi jo näin:

Suomen puolueet ja huippupoliitikot kieltäytyivät näkemästä Putinin hallinnon autoritääristä ja kansainvälistä oikeutta halveksivaa luonnetta, kunnes se ei enää 2014 ollut mahdollista. Eikö kokoomus siihen asti tosiaankaan rakentanut tiiviimpiä suhteita Putinin puolueeseen?

Kokoomuksen somestrategi Janina Haapaniemi twiittasi Hautalalle näin:

Olisikohan @HeidiHautala nyt jo aika korjata virheellinen väitteesi? Tuo on aika tökeröä ja huolestuttavaa levittää tuollaista fake news -tason tietoa.

LUE MYÖS:
Li Anderssonilta väite Vladimir Putinista ja kokoomuksesta – ”höpöhöpö” (VU 17.5.2016)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt