Pääministerin sairaus dominoi otsikoita Britanniassa Daily Mail/Twitter.com

Haukkoi henkeä kokouksessa – Tämä tiedetään Boris Johnsonin sairaudesta

Britannian pääministeri siirrettiin maanantaina tehohoitoon.

Britannian pääministeri Boris Johnsonin koronavirusinfektio on kääntynyt pahempaan ja hänet siirrettiin maantaina tehohoitoon. Uutinen dominoi tiistaina otsikoita ja etusivuja brittilehdistössä.

The Guardian on kerännyt reaktioita ja eri medioiden tiedonmuruja tähän juttuunsa.

Esimerkiksi The Times kertoo Johnsonin tilasta etusivullaan. Lehden lähteet kertovat pääministerin tarvinneen neljä litraa happea. Määrän kuvataan olevan verrattain pieni ja viittaavan siihen, ettei Johnsonin tila ole niin vakava kuin monilla tehohoidon potilailla. Daily Mirror taas toteaa ”sairaan Boriksen taistelevan hengestään”.

The Guardianissa itsessään puolestaan arvioidaan brittihallituksen olevan tuuliajolla ilman pääministeriä.

– Toivottaessamme pääministerille pikaista paranemista koronaviruksesta, on meidän tunnustettava, että valtakone on epäkunnossa, kolumnisti Simon Jenkins toteaa.

Daily Mail kirjoittaa ”kriisin Boris Johnsonin terveydestä kääntyneen täydeksi hätätilaksi”. Pääministerin lääkärin kerrotaan määränneen Johnsonin sairaalahoitoon, kun hän haukkoi henkeään puhelinneuvottelussa sunnuntaina.

The Express siteerasi uutisessaan runsaasti huomiota ja arvostelua kerännyttä BBC:n Andrew Neilin kommenttia. Neil viittasi tietoihin, joiden mukaan korona joko helpottaa 10 päivän jälkeen tai pahenee merkittävästi ja väitti potilaan mahdollisuuksien olevan tällaisessa tilanteessa 50 prosenttia.

Mediatietojen mukaan Boris Johnsonin tila ei ole kriittinen ja pääministeri on siirretty tehohoitoon lähinnä varotoimena. Britanniaa johtaa toistaiseksi ulkoministeri Dominic Raab.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt