X
SULJE MAINOS

Hätämajoitusratkaisu yllätti paikallispäättäjät – ”demokratiassa ei toimita näin”

Salassa tehdylle hätämajoitusratkaisulle on turha odottaa lahtelaisten tukea, sanoo Lahden kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Francis McCarron.

”Lahti kantaa vastuunsa, mutta kysymättä asukkailta ja heidän edustajiltaan. On turha odottaa lahtelaisten luottamusta tätä ratkaisua kohtaan, kun se on tehty salassa. Demokratiassa ei toimita niin”, kokoomuksen valtuutettu Francis McCarron kirjoittaa Facebookissa.

Hän viittaa tuoreeseen päätökseen avata Lahden Hennalan vanhaan varuskuntaan turvapaikanhakijoiden hätämajoituspiste. Hennalaan voidaan sijoittaa 450 turvapaikanhakijaa. Heitä siirretään paikalle Tornion järjestelykeskuksesta mahdollisesti jo tänään.

Francis McCarron sanoo päätöksen tulleen yllätyksenä hänellekin.

”Lienee selvää, että turvapaikanhakijoille on majoitus löydyttävä eri puolilta Suomea, mutta on erittäin tärkeää, että toimenpiteille saadaan asukkaiden luottamus. Tällä tyylillä sitä ei saada. Otan asian puheeksi asiasta päättäneiden kanssa”, hän toteaa.

Jos toimenpiteitä on tarpeen salata, antaa se McCarronin mukaan vaikutelman siitä, että on jotain salattavaa ja peiteltävää.

”Ei näin. Jatkossa nämä päätökset tehdään avoimesti. Siinä tapauksessa annan mielelläni tukeni järkeville ratkaisuille, jotka edistävät turvapaikanhakijoiden tulvan organisoitua käsittelyä. Toivotaan, että järjestelyt Hennalassa saadaan toimimaan ja tulijoille siedettävät olosuhteet. Se on kuitenkin tärkeintä.”

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt