X
SULJE MAINOS
Ruokailijoita ravintolassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hätähuuto ravintoloilta: Poistakaa rajoitukset ennen juhannusta

Hallitus ei toimitusjohtajan mukaan ymmärrä yrittäjien ja työntekijöiden ahdinkoa.

Ravintola- ja kahvilatoimintaa pyörittävän Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto vaatii, että hallitus purkaa ravintoloiden koronarajoituksia vielä ennen juhannusta.

– Uskon, että jokaisen kansalaisen mielestä olisi täysin absurdia, jos valtioneuvosto ilmoittaisi, että tehdas saa toimia Oulussa vain 50 prosentin tai 75 prosentin teholla, Lantto sanoo Oulun kauppakamarin tiedotteessa.

Matkailu- ja ravitsemusalan tilanne on hänen mukaansa kestämätön niin yrittäjille kuin työntekijöille.

– Valtioneuvosto rajoittaa elinkeinovapautta, omaisuudensuojaa ja työntekijöiden oikeutta työhön tilanteessa, jossa rajoittaminen ei ole välttämätöntä eikä oikeasuhtaista. On ilmeistä, ettei valtioneuvostolla ole oikeaa tilannekuvaa yrittäjien ja työntekijöiden ahdingosta. Jos olisi, rajoitusten purkaminen olisi ripeämpää, Lantto sanoo.

Hän muistuttaa, että normaalia olennaisesti tiukemmat asiakaspaikka-, anniskelu- ja aukioloaikarajoitukset ovat voimassa perustasonkin alueilla. Kiihtymisvaiheen anniskelu- ja aukioloaikarajoituksetkin ovat tiukemmat kuin ennen ravintoloiden sulkua.

Lanton mielestä perustasolla ja kiihtymisvaiheessa ruokaravintoloiden ja muiden ravintoloiden asiakaspaikkarajoitukset tulee poistaa.

– Valtioneuvoston tulee palauttaa nopeasti yrittäjien ja työntekijöiden perustuslakiin perustuvat oikeudet täysimääräisinä voimaan. Perustason ravintoloiden kaikki rajoitukset tulisi poistaa tehostettua hygieniavaatimusta lukuun ottamatta heti. Kiihtymisvaiheen ravintoloiden anniskelu tulisi sallia kello yhteen asti ja ravintoloiden olla auki kello kahteen asti. Nämäkin rajoitukset tulisi poistaa ennen juhannusta, hän vaatii.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt