Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP

Harvinainen kirje: Kim Jong-un pyysi anteeksi Etelä-Korealta

Pohjoiskorealaiset joukot ampuivat ja polttivat eteläkorealaisen virkamiehen.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on esittänyt harvinaislaatuisen anteeksipyynnön eteläkorealaisvirkamiehen surmasta.

Meri- ja kalastusasioiden ministeriön virkamiehen kerrotaan kadonneen maiden välisellä merirajalla Yeonpyeongin saarien lähistöllä. Etelä-Korean tiedustelun mukaan virkamies tapettiin, kun hän oli ylittänyt rajan.

Etelä-Korean presidentinkanslialle lähetetyssä Kim Jong-unin kirjeessä kerrotaan, että Pohjois-Korean sotilaat olivat vastanneet ilmoitukseen tuntemattomasta mieshenkilöstä, joka oli havaittu meressä jonkinlaisen esineen päällä. Kirjeen mukaan sotilaat ampuivat miehen, kun hän ei ollut suostunut kertomaan henkilöllisyyttään tai reagoinut varoituslaukauksiin.

– Puheenjohtaja Kim Jong-un pyysi välittämään surunvalittelunsa siitä, että olemme tuottaneet koronaepidemian kanssa taisteleville presidentti Moonille ja maanmiehillemme etelässä pettymyksen tällä ennakoimattomalla onnettomuudella merellä sen sijaan, että olisimme auttaneet heitä, kirjeessä sanotaan CNN:n mukaan.

Pohjois-Korean johto on perinteisesti ollut varsin haluton myöntämään asevoimien virheitä tai varsinkaan pyytämään niistä anteeksi.

Eteläkorealaisvirkamiehen on väitetty saattaneen yrittää loikkausta Pohjois-Koreaan. Tietoa ei ole kuitenkaan vahvistettu.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt