X
SULJE MAINOS
Hannu Hoskonen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Hannu Hoskonen EU-kannastaan: Keskustan jäsenistö on kanssani samaa mieltä

Keskustakapinallinen perustelee ei-ääntään.

Eduskunta hyväksyi tiistaina EU:n elpymisvälineen äänin 134-57. Kaksi hallituspuolue keskustan kansanedustajaa, Tuomas Kettunen ja Hannu Hoskonen, äänestivät elpymispakettia vastaan.

Nyt Hoskonen perustelee ei-ääntään. Hänen mukaansa eduskunta hyväksyi tiistaina periaatteen EU:n verotusoikeudesta, jota Hoskonen pitää Suomen kannalta vaarallisena.

Keskusta puolueväki on hänen linjansa takana, Hoskonen uskoo.

–  Tänään pidetyssä eduskunnan EU:n elpymisvälineen äänestyksessä, HE 260/2020vp, äänestin EI. Mielestäni tuo paketti on Suomen kannalta vaarallinen, kun se hyväksyy yhteisvastuulliset velat EU:n alueelle. Tuo elpymispaketti olisi pitänyt hylätä!

–  Nyt hyväksyttiin periaate EU:n verotusoikeudesta, joka on Suomen kannalta erittäin vaarallista. Suomalaisten verorahat pitää käyttää suomalaisten hyväksi, ei tulonsiirtoina eteläiseen Eurooppaan. EU:n säännöt kieltävät tulonsiirrot jäsenmaiden välillä. Nyt perustettava yhteinen EU-velka sitoo meidät kehitykseen, joka johtaa lopulta liittovaltion syntymiseen. EU:n on noudatettava yhteisesti sovittuja sääntöjä. Se takaa EU:n menestymisen jatkossakin, Hoskonen perustelee tiedotteessaan.

Päätöksen myötä Suomi menettää osan itsemääräämisoikeudestaan, Hoskonen pelkää.

–  Olen Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja ja toimin sen luottamuksen varassa, jonka olen vaalipiirin ihmisiltä eduskuntavaaleissa saanut. Olen toiminut asiassa keskustan jäsenistön enemmistön vahvalla tuella. Tämä elpymispaketti on Suomen kannalta hyvin vahingollinen. Menetämme osan itsemääräämisoikeutta itsenäisenä valtiona. EU-komission valta määräillä Suomea kasvaa nyt olennaisesti.

–  Omatuntoni ei salli minun hyväksyä ratkaisua, jolla on Suomelle peruuttamattomia, hyvin kielteisiä vaikutuksia, Hoskonen päättää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt