Hannes Hynönen, 101: Muutan kotoa kun saan kaikki lapset kansaneläkkeelle

Suomalaiset hurmannut sotaveteraani skypettää ja huastelee Hevosurheilu-lehden mukaan hevosille.

Mikkeliläinen sotaveteraani Hannes Hynönen, 101, tuli kerralla Suomen suosikiksi itsenäisyyspäivän Linnan juhlilla.

– Sen minä tiedän, miten Suomessa tullaan kuuluisaksi. Pitää vain ensin elää sata vuotta ja sitten mennä Helsinkiin, Hannes Hynönen sanoo.

Hynönen on antanut jouluhaastattelun Hevosurheilu-lehdelle, jolle kertoo pitkän elämänsä hevosjuttuja. Haastatteluun Hynöstä tuli tapaamaan myös 98 vuotta nuorempi Dominantti-varsa.

Sotaveteraani on hevosmies, joka voitti Toini-vaimonsa kanssa perheen ruuna Näpsäyksellä 1950- ja -60-luvuilla 70 palkintoa.

Mies seuraa yhä kaikki television ravilähetykset ja kävi vuosikymmenien ajan Jaguar-polkupyörällään Mikkelin raveissa.

– Hevosille pitää huastella varsasta lähtien. Jos ei niille virka mitään, niin ei ne opikaan mitään, Hynönen kertoo Dominantille puhellessaan.

Hannes Hynönen kertoo olevansa ”ihan kuin pieni poika” luonteeltaan. Hän taisteli pitkään syöpää vastaan ja aikoo asua omassa kodissaan vielä pitkään.

– Olen ilmoittanut asuvani itsekseni niin kauan, että olen saanut kaikki omat lapseni kansaneläkkeelle. Sen jälkeen voin vapautua vastuista, mies nauraa.

Toini, joka oli hevosista ”vielä enemmän innostunut”, kuoli neljä vuotta sitten. Hynösten poika hukkui aikuisiällä, joka ”pysäytti kovasti”.

– Kuitenkin jaksoimme Toinin kanssa aina ihmetellä ihmisiä, joilla oli vaurautta ja kaikki hyvin, mutta samalla hyvin huonot kokemukset elämästä. Toiset meistä vaan ovat iloisempia ja vapaampia ja toisella on aina pahat asiat mielessä. Minä tykkään hauskoista ihmisistä.

Hynösen kerrotaan ostavan itselleen uudet kännykät tarvitsematta apua sen ominaisuuksiin, skypettävän maailmalla olevan ystävänsä kanssa ja olleen joululounaalla rap-artisti Elastisen kanssa.

Hevosista hänellä on jäänyt toteutumatta vain yksi toive. Se koskee ruuna Näpsäystä.

– Jos se vaan olisi osanna huastella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt