Rufi ry:n järjestämä kulkue Helsingissä 9. toukokuuta 2017. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Paavo Väyrysen tukija: Suomi ”ymmärsi olleensa sodassa väärällä puolella”

Daria Skippari-Smirnova vääristeli historiaa Ylen uutisten haastattelussa.

Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen tukijoissa ja vaalivalvojaisissa oli mukana venäläis-suomalaisen Rufi ry:n puheenjohtaja Daria Skippari-Smirnova, kertoo Helsingin Sanomat. Skippari-Smirnovan mukaan yhdistys oli asettunut tukemaan vaaleissa Väyrystä.

– Hän oli Venäjän kannalta unelmaehdokas. Hän ei näe Venäjää uhkana vaan mahdollisuutena. Hän vastustaa Natoon liittymistä ja kannattaa eurosta eroamista. Minun mielestäni Suomi voisi erota EU:stakin, Skippari-Smirnova sanoi HS:n mukaan.

Skippari-Smirnova oli järjestämässä viime toukokuussa myös Venäjän voitonpäivän kulkuetta tiettävästi ensimmistä kertaa Helsingissä. Samassa yhteydessä hän esitti Ylen uutisten haastattelussa vastaperustetun yhdistyksensä nimissä vääristeltyä tietoa sodan ajan tapahtumista.

– Kyllä ymmärrän (suomalaisten mahdollisen närkästymisen kulkueesta). Mutta Suomikin vuonna 1944 hääti Lapista saksalaiset eli ymmärsi loppujen lopuksi olleensa väärällä puolella. Kyllä suomalaisten pitäisi hyväksyä fasismin vastainen kulkue, hän perusteli tuolloin Ylen uutisille.

Todellisuudessa saksalaisten karkottaminen Lapista perustui Neuvostoliiton kanssa sovittuihin välirauhan ehtoihin, jotka Suomi oli joutunut hyväksymään.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt