Sanni Grahn-Laasonen. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

”Hallituspuolueiden yhteinen liima löytyi rahan jakamisesta”

Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasosen mukaan valtion omaisuuden myymisestä saadut varat sijoitetaan väärin.

Vasemmistohallitus syntyi keskustan ja vasemmistopuolueiden yhteisestä halusta jakaa rahaa, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen katsoo.

Edellisen hallituksen opetusministerinä toimineen Grahn-Laasosen mukaan valtion omaisuuden myymisestä saadut rahat sijoitetaan väärin. Hänen mukaansa olisi ollut perusteltua kohdentaa tulot esimerkikisi korkeakoulujen pääomittamiseen.

– Uusi hallitus aikoo myydä kolmella miljardilla valtion omaisuutta ja jakaa rahat. Lempeälläkin tulkinnalla vain noin kolmannes kolmen miljardin kokonaispotista on tulkittavissa aidoiksi tulevaisuusinvestoinneiksi. Muut ovat tavallisia juoksevia menoja, kuten maksutonta ehkäisyä, porotalouden vahvistamista ja lähetystöjä maailmalla, Grahn-Laasonen kirjoittaa Hämeen Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

– Ehdotus hallitukselle: jos valtion omaisuutta päätetään myydä, sillä tulisi rahoittaa aitoja kauaskantoisia tulevaisuusinvestointeja. Muuten ilo ja hyöty jäävät lyhytaikaisiksi. Pitkän tähtäimen investointeina voidaan pitää esimerkiksi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen pääomittamista tai merkittäviä tie- ja raidehankkeita.

Grahn-Laasonen pitää huolestuttavana, ettei hallitusohjelma sisällä lainkaan työllisyyttä vahvistavia uudistuksia.

– Keinot puuttuvat hallituksen ohjelmasta ja lupaukset kaikesta hyvästä on rakennettu 60 000 uuden työpaikan varaan. Haastekerrointa lisää myös se, että jotkut ohjelmaan sisällytetyt toimet jopa heikentävät työllisyyttä. Vaikkapa kotitalousvähennyksen leikkaamisesta olisi vielä mahdollista peruuttaa.

– 18 paikkaa vaaleissa hävinnyt keskusta varmisti maahamme vasemmistohallituksen. Yhteinen liima löytyi rahan jakamisesta, hän tiivistää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt