Säätytalolla hallitusneuvotteluja käyvät puolueet ovat kansanedustajan mukaan sivuuttaneet kaupunkien asukkaat. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Hallitusneuvotteluissa ei todellakaan ole arvostettu demokratiaa”

Kokoomusedustajan mukaan kaupunkien tarpeet on sivuutettu Säätytalolla kylmästi.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laihon mielestä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa olisi tällä vaalikaudella ollut tärkeä lähteä palveluiden tarpeen pohjalta. Hallitusneuvotteluita vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ilmoittanut, että neuvotteluissa sovittiin sote-uudistusta edistettävän 18 maakunnan mallilla.

− Nyt jälleen kerran aletaan rakentamaan muuta hallintoa maakuntavaaleineen ja verotusoikeuksineen. Sote tulee eittämättä jäämään hallinnon muodostamisen jalkoihin, Mia Laiho kirjoittaa Puheenvuoron blogissa.

− Minua harmittaa erityisesti se, että kun jatkamme tätä loputtoman hallinnon valmistelua, siihen menee tuhottomasti rahaa ja ihmisten työaikaa. Nämä kaikki resurssit voitaisiin käyttää ihmisten hoitoon pääsyn parantamiseen, peruspalveluiden vahvistamiseen ja hoitajien ja lääkäreiden ja muun henkilökunnan lisäämiseen, lääkäritaustainen Laiho jatkaa.

Hänen mukaansa ”eduskuntavaalien jälkeinen hallitusneuvotteluiden näytös Säätytalolta ei todellakaan ole ollut demokratiaa arvostavaa”.

− Sitten ihmetellään, miksi ihmisiä ei kiinnosta politiikka ja miksi ihmiset eivät aktivoidu EU-vaaleihin. Kuudessa suurimmassa kaupungissa asuu yli kolmasosa Suomen väestöstä. Kaupungistumiskehitystä ei voida estää, mutta Säätytalolla nyt olevat puolueet ovat sivuuttaneet kylmästi näiden kaupunkien ja asukkaiden tarpeet kylmästi, Laiho sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt