Elinkeinoministeri Mika Lintilä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallitus pääsi sopuun kasvupalvelulaista

Huhtikuussa eduskuntaan tulevassa lakiesityksessä kannustetaan hyödyntämään allianssimallia.

Hallitus on päässyt sopuun maakuntauudistukseen liittyvästä kasvupalvelulaista. Elinkeinoministeri Mika Lintilä esittelee lain eduskunnalle huhtikuussa.

– Olen tyytyväinen tähän ratkaisuun. Maakunta vastaa yritys- ja työllisyyspalveluista ja kunta yleisen toimivaltansa puitteissa järjestämistään elinvoimapalveluista. Nämä resurssit on jatkossa mahdollista yhdistää tukemaan toisiaan, Lintilä kommentoi tiedotteessa.

Maakunnat vastaavat vuodesta 2020 lähtien nykyisin ELY-keskusten ja TE-toimistojen tarjoamista yritys- ja työllisyyspalveluista. Uusimaa muodostaa ainoan poikkeuksen, sillä siellä järjestämisvastuu on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kuntayhtymällä.

Muille kunnille tarjotaan niin sanottua allianssimallia, josta on saatu positiivisia kokemuksia julkisissa hankkeissa. Allianssimallissa hankkeen tavoitteet ja resurssit määritellään yhdessä. Riskit ja hyödyt jaetaan kaikkien osapuolten kesken.

Hankekumppaneiksi voidaan ottaa myös yrityksiä ja kolmannen sektorin toimijoita.

Työministeri Jari Lindströmin mukaan voimavarojen yhdistämisen kautta voidaan löytää uusia tapoja lisätä työllisyyttä ja alueiden elinvoimaa.

Koska merkittäviä pykälämuutoksia ei ole tarpeen tehdä, ei lakia lähetetä uudelle lausuntokierrokselle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt