X
SULJE MAINOS
Valtioneuvoston jäsenet Sanna Marin (vas.), Annika Saarikko ja Maria Ohisalo eduskunnan kyselytunnilla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Hallitus jo itse vastustaa omia esityksiään”

Kokoomusedustaja ihmettelee, mihin oppositiota enää tarvitaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kirjoittaa blogissaan Keskisuomalaisessa eduskunnan torstaisesta kyselytunnista.

– Opposition kyselytunti on oiva paikka haastaa kerran viikossa hallitusta heidän politiikan linjasta. Näinhän se normaalisti menee. Tilanteeseen on tullut viime aikoina dramaattinen muutos, Sinuhe Wallinheimo toteaa.

Kaikki lähti hänen mukaansa liikkeelle Kesärannan ”ilmeisen mukavasta laulutuokiosta”, jossa pääministeri kestitti näyttävästi eturivin artisteja.

– Samaan aikaan viime kevään päätösten johdosta ministeri (Antti) Kurvinen, joka tuolloin ei ollut edes ministeri, oli tehnyt suunnitellusti valmiiksi leikkauslistat kulttuuripuolen toimijoita kohtaan.

– Ilta oli ilmeisesti mitä mainioin musiikkiverkoston puheenjohtajan Ilmari Nurmisen johdolla (tällaista verkostoa ei ole edes olemassa), sillä seuraavalla viikolla pääministeri (Sanna) Marin halusi perua oman hallituksensa leikkaukset, jotka siis oli sovittu jo keväällä.

– Näistä asetelmista, kipakoiden viisikon Twitter-neuvotteluiden päätteeksi kyselytunnilla useampikin hallituspuolue halusi kumota oman hallituksensa leikkaukset.

Wallinheimo huomauttaa, että yleensä tällaiset neuvottelut on käyty Säätytalolla, ”mutta ehkäpä tämän hallituksen imagoon tällainen tyyli sopii nykyään paremmin”.

– Kysymys kai kuuluukin, että mihin tässä enää oppositiota tarvitaan, kun hallitus kyselytunnilla jo itse vastustaa omia esityksiään?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt