Rautakaupan kasvua eivät tue rakennusalan ennusteet. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Hallituksen linjaus rautakaupalle pahaan aikaan

Kotitalousvähennys on Rasi ry:n mukaan ollut merkittävä remontoinnin kannustin kansalaisille.

Rautakaupan myynti kasvoi alan yrittäjien yhdistyksen Rasi ry:n mukaan tammi-kesäkuussa 1,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen kasvu kuitenkin yhdistyksen mukaan hiipui, ja toinen neljännes oli myynniltään tasaista.

Rautakaupassa rakentamisen suhdannekäänne näkyi Rasin mukaan huhti-kesäkuussa rakennustarvikkeiden sekä puutavaran myynnissä. Lasku oli näissä tuoteryhmissä yhdistyksen mukaan kuitenkin maltillista.

Rasin toimitusjohtajan Minna Liuksilan mukaan rautakaupassa olla ennustettavissa haasteita loppuvuoden kasvun suhteen.

– Kasvua eivät tue rakentamisen toimialan yleiset ennusteet. Myös hallituksen linjaus kotitalousvähennyksen leikkauksesta tuli todella huonoon aikaan. Kotitalousvähennys on ollut merkittävä remontoinnin kannustin kansalaisille, eivätkä pienetkään leikkaukset siihen ole toivottavia, arvioi Liuksiala.

Pihan ja puutarhan myynnin kasvu on kuitenkin Liuksilan mukaan jatkunut hyvällä tasolla. Nyt ollaan lähes viisi prosenttia viimevuotista edellä.

– Kevään ja alkukesän säät ovat olleet suosiollisia erityisesti pihojen laittamiseen. Liian kuumat kelit ja jatkuva sade eivät innosta ulkotöihin, Liuksiala kertoo tiedotteessa..

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt