Säätiöiden etujärjestön mukaan vero vähentää tutkijoiden ja taiteilijoiden apurahoja 1700 henkilötyövuoden edestä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Hallituksen laihan sovun maksavat tiede ja taide”

Etujärjestön mukaan hallituksen riitainen riihi jää historiankirjoihin ennenkuulumattomalla sivistysvastaisuudellaan.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan esittämässä yleishyödyllisten yhteisöjen osinkotulolle lähdeveroa.

Säätiöiden etujärjestön mukaan kyse olisi todellisuudessa apurahansaajien verosta.

– Hallituksen riitainen riihi on päätymässä historiankirjoihin ennenkuulumattomalla sivistysvastaisuudellaan, Säätiöt ja rahastot ry toteaa.

Toteutuessaan veroesitys merkitsisi vuosittain 1 700 henkilötyövuotta vähemmän apurahalla työskenteleville tutkijoille ja taiteilijoille.

– Hallituksen laihan sovun maksavat tiede ja taide, joilta veroesitys vähentäisi 1 700 henkilötyövuotta. Säätiöt maksavat osinkotuloilla apurahat eli tutkijoiden ja taiteilijoiden toimeentulon. Sellainen vappusatanen tänä vuonna, Säätiöt ja rahastot ry kirjoittaa Twitterissä.

Apurahaa jakavat säätiöt ja rahastot ovat yleishyödyllisiä. Ne käyttävät varansa kaikkien eduksi, ei minkään tahon omaksi hyödyksi. Säätiöt tukevat yli 530 miljoonalla eurolla vuosittain kaikkia suomalaisia.

Säätiöiden rahat on saatu yksityisiltä kansalaisilta lahjoituksina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt