Riikka Slunga-Poutsalo ja Jussi Halla-aho perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa kesäkuussa 2017. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Jussi Halla-aho piti Juho Eerolalle puhuttelun tämän Venäjä-lausunnoista

Perussuomalaisten kansanedustajan näkemykset Venäjästä herättivät ärtymystä puoluekentällä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on pitänyt puhuttelun kansanedustaja Juho Eerolalle (ps). Halla-aho moitti Eerolaa tämän Venäjä-näkemyksistä.

– Jutun julkaisun jälkeen Halla-aho on käynyt keskustelun Eerolan kanssa ja kehottanut välttämään sellaisten lausuntojen antamista, jotka voidaan tulkita tuenilmaisuksi Venäjän aggressiiviselle politiikalle, toteaa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sähköpostiviestissään, jonka Verkkouutiset on nähnyt.

Eerola totesi viime viikolla Verkkouutisten ja Nykypäivän haastattelussa, että EU:n tulisi purkaa Venäjän-vastaiset pakotteet. Hänen mukaansa ne ovat Suomelle vahingolliset, minkä lisäksi muut EU-maat kiertävät niitä joka tapauksessa. Luterilainen Suomi vain ampuu itseään jalkaan, hän sanoi.

– Jos kasvua haetaan, sitä saa Venäjältä. Pakotteet ovat huonoja meille.

Eerola vertasi Krimin valloitusta Karjalaan.

– Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä?

Eerolan lausunto herätti ärtymystä perussuomalaisten kenttäväessä, minkä vuoksi Slunga-Poutsalolta tivattiin sosiaalisessa mediassa puolueen kantaa asiaan.

Slunga-Poutsalo totesi, että perussuomalaisten ”yksiselitteinen ja johdonmukainen kanta on, että Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata laittomasti”. Hän sanoi, että perussuomalaisten mielestä Venäjän tulee vetää joukkonsa Ukrainan alueelta.

Slunga-Poutsalon sähköpostista kertoi ensimmäisenä blogisti Sami Metelinen keskiviikkona julkaistussa kirjoituksessaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt