X
SULJE MAINOS

Halla-aho: ”Kun turvapaikanhakijat raiskaavat tai pahoinpitelevät, vallitsee humiseva hiljaisuus”

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho syyttää suomalaisen median edustajia säälittäviksi ja raukkamaisiksi.

– Kun humanitaarisin perustein Suomeen tullut somali tappoi kirveellä kaksi täysin viatonta ihmistä Oulussa tai kun humanitaarisin perustein Suomeen tullut afgaani raiskasi ja poltti tyttöystävänsä elävältä Porissa tai kun kaksi humanitaarisin perustein Suomeen tullutta irakilaista ryösti ja tappoi viattoman ihmisen Kajaanissa, ei näkynyt pääkirjoituksia eikä muistokulkueita, Jussi Halla-aho sanoi perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyllä Työmiehen tuumaustunnilla torstaina.

– Kun turvapaikanhakijat raiskaavat, ahdistelevat tai pahoinpitelevät ihmisiä, vallitsee humiseva hiljaisuus. Korkeintaan mutistaan jotain yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta ja varoitetaan tekemästä yleistyksiä, hän jatkoi.

Jussi Halla-aho käsitteli omassa esityksessään Työmiehen tuumaustunnilla Euroopan unionin ajankohtaisia asioita ja maahanmuuttopolitiikkaa, mutta otti kantaa myös viime päivinä puhuttaneeseen Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn, jossa kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen johtohahmon epäillään pahoinpidelleen henkilön, joka kuoli viikkoa myöhemmin.

– Median toimintaa tämän tapauksen yhteydessä voidaan mielestäni pitää epätoivoisena, säälittävänä ja raukkamaisena yrityksenä siirtää keskustelu pois todellisista ongelmista kuten turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytöstä, siirtolaisvyöryn taloudellisista seurauksista ja turvapaikkaturistien ja islamistien aiheuttamasta todellisesta turvallisuusuhasta niin Suomessa kuin Euroopassa, Halla-aho sanoi.

Hänen mielestään järjestäytynyttä äärioikeistolaista väkivaltaa on Suomessa hyvin vähän, mutta ”media kuitenkin tarvitsee sen kipeästi omaan propagandaansa”.

– Rautatieaseman tapaus on tietenkin yksilötasolla valitettava, mutta Suomen vastarintaliike on mitä ilmeisimmin muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuva joukko, jolla ei ole kannatusta, eikä mielekkäitä poliittisia tavoitteita. Mielekkääksi poliittiseksi tavoitteeksi ei mielestäni voida katsoa yhteispohjoismaista kansallissosialistista valtiota, Halla-aho totesi.

Hän totesi, että Suomen vastarintaliikkeellä ole mitään tekemistä perussuomalaisten kanssa. Kysymykseen siitä, onko Halla-aholla itsellään yhteyksiä järjestöön, hän vastasi kieltävästi.

– En ole koskaan ollut tietääkseni tekemisissä yhdenkään vastarintaliikkeen kuuluvan ihmisen kanssa.

Halla-aho totesi, että lakia rikkomatta ei ole mahdollista selvittää, onko perussuomalaisten jäsenillä yhteyksiä järjestöön, koska jäsenrekisterit ovat salaisia.

Turvapaikat väliaikaisiksi

Jussi Halla-aho totesi Työmiehen tuumaustunnilla, että kansainvälistä suojelua pitäisi alkaa tarkastella väliaikaisena niin, ettei siitä muodostu pysyvää siirtolaisuuden kanavaa. Laki antaisi jo mahdollisuuden suojelun lakkauttamiselle, mutta Suomessa sitä ei ole käytetty.

Halla-aho sanoi pitävänsä Euroopan unionin turvapaikkapolitiikkaa koskevaa lakien harmonisointia Suomen etujen mukana, koska EU:n lainsäädäntö tarkoittaisi määräaikaisia oleskelulupia.

Halla-aho totesi myös, että Suomessa pitäisi ottaa käyttöön hätätilapykälä, jonka nojalla turvapaikanhakijat voidaan käännyttää, jos viime syksyn kaltainen tilanne toistuisi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt