Halla-aho: Kokoomuksen mielipiteet aseista kaksinaamaisia

Perussuomalaisten kansanedustaja sanoo, että aseiden vastustajat kävelevät kokoomusedustajien yli.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) sanoo, että kokoomuksen mielipiteet aseita koskevissa kysymyksissä ovat äänestäjälle ”kuluttajansuojaongelma”.

– Sen (kokoomuksen) riveissä on useita ampumaharrastukseen järkevästi suhtautuvia edustajia. Yksittäisten edustajien mielipiteillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, koska päätöksentekotilanteissa he äänestävät juuri niin kuin ryhmän johto sanoo, Halla-aho kirjoittaa blogissaan.

Hänen mielestään sama ”kaksinaamaisuus” vaivaa kokoomusta yleisemminkin.

– Kokoomusedustajat vastustavat Ottawan miinasopimusta mutta äänestävät sen puolesta. Kokoomusedustajat vastustavat poliisitoimen ja puolustusvoimien leikkauksia mutta äänestävät niiden puolesta.

EU-komissio valmistelee parhaillaan tiedonantoa, joka Halla-ahon mukaan voi aikanaan johtaa puoliautomaattisten aseiden, kuten haulikoiden ja kiväärien käytön rajoittamiseen. Rajoituksia olisi tulossa myös yli 30 patruunaa sisältävien lippaiden käyttöön. Halla-aho toteaa, että tällaisia lippaita käytetään urheiluammunnassa.

Halla-aho vaati viime viikolla eduskunnan hallintovaliokuntaa vastustamaan komission suunnitelmia, mutta hän hävisi äänestyksen, omien sanojensa mukaan kokoomuksen takia. Sosialidemokraatit, vasemmisto ja vihreät tosin ovat hänen mukaansa ”yksiselitteisesti ja julkisesti mahdollisimman kattavien asekieltojen kannalla”.

– Tämä ei ole äänestäjän kannalta suuri ongelma, koska aniharva tuntemani alan harrastaja muutenkaan äänestää kyseisiä puolueita, Halla-aho sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt