Koronatesti. LEHTIKUVA/AFP

Jalkapallojoukkueessa 14 koronatartuntaa

Italian Serie A:ssa pelaava FC Genoa on joutunut koronan kynsiin.

Vasta käyntiin lähteneessä Serie A:ssa on ollut vain yksittäisiä koronatapauksia, mutta nyt Genoan joukkueessa on todettu maanantaina yhteensä 14 koronatartuntaa. Tartunta on 11 pelaajalla ja kolmella henkilökunnan jäsenellä, kertoo sanomalehti La Repubblica.

Aluksi tartunta todettiin kahdella pelaajalla, jotka jätettiin kotiin ennen sunnuntaista ottelua Napolia vastaan. Genoa hävisi 6-0.

Maanantaina varmistui 12 tartuntaa lisää. Näin ollen Genoan seuraava ottelu FC Torinoa vastaan ensi lauantaina joudutaan todennäköisesti siirtämään.

Italiassa on myös käyty keskustelua yleisön päästämisestä jälleen stadioneille. Kaavailuissa on ollut 25 prosentin täyttöaste stadionin kapasiteetista. Esimerkiksi Milanon San Sirolla tämä tarkoittaisi 20 000 katsojaa. Joihinkin otteluihin on päästetty tuhat katsojaa maakunnasta riippuen.

Kaavailu edes 25 prosentin täyttöasteesta tuskin toteutuu lähitulevaisuudessa. Italian koronatapaukset ovat lähteneet nousuun, joskaan tilanne ei ole vielä yhtä paha kuin esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa. Sunnuntaina Italiassa todettiin lähes 1 800 uutta tartuntaa, maanantaina 1 500.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt