Verkkouutiset

Geenitutkimus vahvisti: Zikaviruksella on yhteys pienipäisyyteen

Brasilialaiset tiedemiehet ovat vahvistaneet epäillyn yhteyden viruksen ja pienipäisyyden välillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rio de Janeiron valtionyliopiston tutkijat ovat onnistuneet tunnistamaan viime kuukausina voimakkaasti levinneen zikaviruksen koko geenitiedon, kertoo CNN. Samalla he vahvistivat, että viruksen epäilty yhteys pienipäisyyteen todella on olemassa. Arvion mukaan zikavirus saattaa aiheuttaa myös muunlaisia epämuodostumia.

Tutkijat analysoivat virusnäytteitä, joka oli saatu raskaana olevien naisten lapsivedestä ja eristivät sen myös pienipäisyyteen menehtyneiden sikiöiden aivoista. He uskovat että virus on syypää useimpiin tapauksiin, joissa syntyneet lapset kärsivät joko keskushermoston muutoksista tai pienipäisyydestä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan virus on levinnyt Etelä-Amerikan alueella räjähdysmäistä tahtia. Joidenkin arvioiden mukaan infektioita on ollut alueella viimeisen vuoden aikana jopa kolmesta neljään miljoonaa tapausta. WHO on ollut asiasta erittäin huolissaan.

Tammikuun lopussa Venäjä ilmoitti olevansa kehittämässä virukseen rokotetta presidentti Vladimir Putinin käskystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)