Verkkouutiset

G8 on nyt G7: Venäjää ei huolita suurmiesten kokoukseen

Sunnuntaina alkava G7-kokous kerää Saksan Alpeille suurten talousmaiden johtajat sekä joukon mielenosoittajia, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunnuntaina alkava johtavien talousmaiden G7-kokous tuo Yhdysvallat, Kanadan, Britannian, Saksan, Ranskan, Italian ja Japanin yhteen Saksan Alpeille.

Venäjää ei tänä vuonna ole kutsuttu, mikä näkyy kokouksen nimessä: aiemmin nimellä G8 tunnettu kokous on muuttunut G7:ksi.

Käsiteltävien aiheiden listalla Venäjä on kuitenkin kokouksessa läsnä, sillä seitsemän talousmaan odotetaan pohtivan Venäjän tilannetta ja käyttävän diplomaattista vaikutusvaltaansa Ukrainan kriisin suhteen.

Venäjän ohella muita kokouksessa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa taistelu terroristijärjestö Isisiä vastaan, kamppailu ilmaston lämpenemistä ja maailmassa leviäviä pandemioita, kuten ebolaa vastaan, sekä Kreikan velkakriisi.

Kokous on kerännyt myös vastustajia: The Guardianin mukaan noin 3500 – 4000 mielenosoittajaa marssi läheisessä kylässä lauantaina protestoimassa kokousta vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)