Kronstadt sijaitsee Pietarin edustalla. Google Maps

FSB:n päämajassa räjähti, Itämeren tukikohdassa tulipalo

Venäjän turvallisuuspalvelun Arkangelin päämajan räjähdyksessä on menehtynyt ainakin yksi ihminen.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n paikallisessa päämajassa Pohjois-Venäjän Arkangelissa on tapahtunut räjähdys. Venäjän valtion media RT:n mukaan ainakin yksi ihminen on menehtynyt. Uhri ei ilmeisesti kuitenkaan ollut FSB:n työntekijä.

Räjähdys vaikuttaa pommi-iskulta. Esimerkiksi RT:n jutussa kerrotaan, ettei ”tapahtuman motiivi” ole tiedossa. Räjähdyksen sanotaan tapahtuneen FSB:n rakennuksen eteisessä ulko- ja sisäovien välissä.

Tulipalo laivastotukikohdassa

Myös Venäjän Itämeren laivaston Kronstadtin tukikohdassa on tapahtunut tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Verkossa kiertävissä kuvissa näkyy ilmiliekeissä oleva rakennus.

Venäläismedian mukaan palo syttyi hylätyssä varastorakennuksessa ja levisi siitä viereiseen rakennukseen. Tilanne vaikuttaa olleen vaarallinen. Palon sanotaan levinneen rakennukseen, jossa varastoitiin kaasupulloja ja rähjähteitä. Palosta on julkaistu kuvia paikallisessa mediassa. Niitä löytyy muun muassa tästä.

Venäjän Pohjoisessa laivastossa sattui puolestaan tiistaina erikoinen onnettomuus. Venäjän suurin kuivatelakka PD-50 upposi Murmanskin lähistöllä kesken lentotukialuksen huoltotoimien. Verkkouutiset kertoo tässä, kuinka onnettomuus voi olla katastrofi Venäjän laivaston kyvyille.

Arkangel Pohjois-Venäjällä
Kronstadtin laivastotukikohta

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt