X
SULJE MAINOS

Frontexin Laitinen tuohtui Cronbergille: ”Rankkaa kritiikkiä, jota en voi hyväksyä”

Frontexin pääjohtaja Ilkka Laitinen sanoo Verkkouutisille, ettei hyväksy ongelmien yksinkertaistamista.

Frontexin suomalainen pääjohtaja Ilkka Laitinen ei sulata europarlamentaarikko Tarja Cronbergin (vihr.) tällä viikolla esittämää kritiikkiä EU:ta ja Frontexia kohtaan.

Cronberg kirjoitti tällä viikolla blogissaan, että ”inhimillisyys on ollut kaukana EU-maiden rajavalvonnasta” ja ihmishenki on ollut ”sivuseikka”, kun tavoitteena on ollut estää laittomien maahanmuuttajien tulo eikä pelastaa merihätään joutuneita..

– Se kritiikki, jolla pyritään yksinkertaistamaan nämä ongelmat kohdistuen siihen rajavalvontaan tai että rajavalvonta olisi se ongelmien perussyy, sitä kritiikkiä en suvaitse, Laitinen kommentoi asiaa Varsovassa Verkkouutisille.

Mitä tulee siihen, että ihmishenki olisi ollut sivuseikka, Laitisen mukaan tämä on ”rankkaa kritiikkiä, jota en voi hyväksyä”, kun ajatellaan vaikkapa sitä vartiolaivan päällikköä, joka oli siellä ihmisiä pelastamassa.

Laitinen arvioi, että Cronbergin puheet on syytä ”laittaa tähän aikaan” viitaten lähestyviin eurovaaleihin.

– On ihan tyypillistä, että kun vaalit lähestyvät, retoriikka kovenee.

Cronberg pitää ongelmallisena, että EU:sta ollaan rakentamassa linnaketta, jonka rajat ovat suljetut. Sisälle pyrkijöiden mahdollisuudeksi on jäänyt ainoastaan laiton maahanmuutto,

Laitinen toteaa taas, että:

– Rajavalvonnan funktio on pitää valvontaa yllä rajoilla niin, että tiedetään, ketä tänne on tulossa ja missä olosuhteissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt