Lontooseen lähtevä lentokone portilla Helsinki-Vantaan lentokentällä 21. joulukuuta. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Finnair alkaa vaatia todistusta koronatestistä

Finnair käynnistää lennot Britanniasta ja Irlannista Suomeen kuukauden tauon jälkeen maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n suosituksen mukaisesti Finnair alkaa 28.1. lähtien edellyttää negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen suuntautuvien lentojensa asiakkailta, pois lukien Helsingistä kansainvälisellä jatkolennolla jatkavat asiakkaat.

Todistusvaatimus on voimassa toistaiseksi.

– Tämä mahdollistaa terveysturvallisen matkustamisen jatkumisen ja täydentää muita kattavia terveysturvallisuustoimia lennoilla ja lentoasemilla. Tämä on myös linjassa yleistyvän trendin kanssa; moni maa edellyttää negatiivista koronatestitodistusta maahantuloa varten, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Todistusvaatimus ei vaikuta Suomen tai alueellisen terveysviranomaisen maahantuloa koskeviin menettelytapoihin, ja kaikki ulkomailta Helsinkiin tulevat ohjataan lentoasemalla koronatestaukseen.

Finnairin henkilökunta tarkistaa koronatestitodistuksen tai muun todistuksen lähtöselvityksessä tai portilla. Ilman asianmukaista todistusta asiakkaalta evätään pääsy lennolle. Asiakas voi sitten siirtää matkaansa ottamalla yhteyttä Finnairiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt