X
SULJE MAINOS

FIA kannustaa naisia autourheilun pariin

Kansainvälinen autoliitto FIA allekirjoitti torstaina Helsingissä Brightonin julistuksen, joka tähtää naisten osuuden lisäämiseen kaikessa liikunta- ja urheilutoiminnassa.

Julistuksen antoi maailman ensimmäinen kansainvälinen naisten liikunnan ja urheilun konferenssi Brightonissa vuonna 1994. Sen on jo allekirjoittanut yli 400 järjestöä.

FIA allekirjoitti Brightonin julistuksen kuudennessa naisten liikunnan ja urheilun maailmankonferenssissa Helsingissä. Konferenssi on koolla 12. – 14. kesäkuuta.

Allekirjoittamalla julistuksen FIA kertoo korostavansa sitoutuneisuuttaan rohkaista ja kannustaa naisia toimimaan autourheilun parissa.

– Haasteenamme on tänä päivänä edelleen rohkaista useampia naisia osallistumaan autourheiluun. Saadaksemme aikaan muutoksen, meidän tulee mahdollistaa hakeutuminen lajin pariin varhaisessa iässä ja luoda uusia tilaisuuksia toimintaan kaikilla tasoilla, toteaa FIA:n puheenjohtaja Jean Todt järjestön tiedotteessa.

FIA Women in Motorsport -komission puheenjohtajan Michèle Moutonin mukaan on suuri haaste selvittää, miksi vain pieni osa naisista on edustettuna autourheilussa.

– Työskentelemme yhdessä kaikkien Brightonin julistukseen sitoutuneiden tahojen kanssa oppiaksemme heidän kokemuksistaan ja nostaaksemme naisten osanoton tasoa lajimme piirissä, Mouton kertoo FIA:n tiedotteessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt