X
SULJE MAINOS
Kathleen Stock. / The New Culture Forum

Feministifilosofi raivostutti transaktivistit

Sukupuolen biologisesta perustasta puhunut professori sai niskaansa naamioituneiden aktivistien raivon.

Britanniassa poliisi on suositellut Sussexin yliopiston professori Kathleen Stockia opettamaan vain etäyhteyden välityksellä häneen kohdistuvien turvallisuusuhkien vuoksi.

Taustalla ovat feministisen filosofin näkemykset sukupuolen biologisesta perustasta. Times-lehden mukaan kanta on suututtanut yliopiston transaktivistit, jotka ovat kohdistaneet professoria kohtaan raivokasta ja usein asiatonta kritiikkiä.

Naamioituneet ja aggressiivisesti käyttäytyneet aktivistit ovat osoittaneet kampusalueella mieltään ja vaatineet Kathleen Stockin erottamista. Sosiaalisessa mediassa käynnistetty kampanja kuvailee häntä ”transfobiseksi”.

Times katsoo kannanotossaan, että professorin turvallisuuteen kohdistuneet uhkaukset tulisi nähdä hyökkäyksenä koko yliopistolaitosta vastaan.

Arvostelijoiden mukaan aktivistit uhkaavat demokraattisen yhteiskunnan perusarvoja hiljentämällä toisinajattelijoita pelolla ja sensuurilla. Yliopiston varakansleri Adam Tickell on painottanut, että akateemikoilla on ehdoton mielipiteenvapaus. Viime aikoina tukeaan on osoittanut myös tasa-arvoministeri Liz Truss.

Times muistuttaa, ettei yliopistoilla ole velvollisuutta suojata opiskelijoitaan haastavilta tai jopa loukkaavilta mielipiteiltä.

– Professori Stock on järkiperäinen ajattelija ja naisten oikeuksien ääni. Ei ole liioiteltua sanoa, että hänen puolustamisensa on samalla myös vapauden puolustamista, lehden kannanotossa todetaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt