Charles Michel. LEHTIKUVA / AFP Francisco Seco

”Ex-presidentti puhui enemmän pohjoiskorealaisten kuin EU:n kanssa”

Uusi presidentti parantaa EU:n ja USA:n välejä, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja uskoo.

Donald Trumpin presidenttikausi vahingoitti EU:n ja Yhdysvaltojen suhteita, arvioi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sunnuntaina. Asiasta uutisoi Politico.

Michel on toiminut EU-maiden johtajista koostuvan Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen hän oli Belgian pääministeri 2014-2019.

– Varmaa on se, että viime vuodet ovat vahingoittaneet suhdetta Yhdysvaltoihin. Valitettavasti, ja tämä ei ole vitsi, edellinen presidentti puhui enemmän pohjoiskorealaisten kuin eurooppalaisten kanssa, Michel sanoi ranskalaisen Europe 1-radiokanavan haastattelussa.

Michelin mukaan Joe Bidenin kausi tarjoaa mahdollisuuden suhteiden parantamiseksi, esimerkiksi ilmastopolitiikan saralla. Trumpin kauden vaikutus ei kuitenkaan tule kokonaan häviämään, EU-johtaja uskoo.

– Emme tule välittömästi olemaan yhtä mieltä kaupasta, Kiina-suhteesta ja ehkä suurista internetyhtiöistä. Mutta uskon, että tilaa tulee olemaan enemmän keskustelulle, perusteluille, maalaisjärjelle ja rationaalisuudelle, Michel luonnehti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt