Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ex-ministeri pohtii: Toistuvatko Mainilan laukaukset Ukrainassa?

Kai Mykkänen arvioi Ukrainan tilanteen kiristymistä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen pohtii, mihin Venäjä todellisuudessa pyrkii Ukrainan tilanteen eskaloimisella. Ex-ministeri Mykkänen pitää mahdollisena, että Venäjä olisi valmis lavastamaan uudet ”Mainilan laukaukset”, ja tähän vedoten miehittämään Mariupolin ja Krimin välisen alueen.

Neuvostoliitto hyökkäsi marraskuussa 1939 Suomeen, neljä päivää lavastamiensa Mainilan laukausten jälkeen. Nyt Venäjä ehkä pyrkii Ukrainassa samaan, mikäli suhteiden lämpenemiseen lännen kanssa ei enää uskota, Mykkänen kirjoittaa.

Ukrainan tilanteen kiristyminen on herättänyt kansainvälistä huolta. Mykkänen kommentoi tilannetta Twitterissä.

– Pitkin viikkoa miettinyt, onko (Vladimir) Putinin ideana ”vain” pelotella (Joe) Biden ja (Volodymyr) Zelenskyi erilleen varoittamalla, että Ukraina saa vakautta vain neuvottelemalla Moskovan kanssa ja USA:n varauduttava riskeihin jos Ukraina Natoon tai joukkoja Ukrainaan?

– Vai onko Putinilla vakavassa harkinnassa käyttää Krimille vettä toimittavan kanavan sulkua ym ”Mainilan laukauksina” ja perusteena ottaa haltuun Mariupolin ja Krimin välinen alue? Jos he olisivat asenteella, että lännen kanssa ei yhteistyö kuitenkaan palaudu niin miksei, Mykkänen arvioi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt