Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS /LEHTIKUVA

Ex-henkivartija: Kim Jong-un oli vihainen lapsi, jolla ei ollut leikkikavereita

Pohjois-Korean nykyinen johtaja vietti lapsuutensa eristyksissä ja velipuolensa varjossa.

Pohjois-Korean edesmenneen diktaattori Kim Jong-ilin henkivartijana työskennellyt Lee Young Guk on kertonut ABC-uutiskanavalle maan nykyisen johtajan Kim Jong-unin lapsuudesta.

Henkivartija kertoo, että Kim Jong-un oli stressaantunut, äkkipikainen ja vihainen lapsi.

– Hän oli stressaantunut, eikä hänellä ollut omanikäisiä leikkikavereita. Hänen ympärillään oli vain aikuisia opettamassa ja leikkimässä hänen kanssaan.

– Hänen luonteensa oli räjähdysherkkä. Kun hän oli vihainen, hän käyttäytyi seurauksia miettimättä, henkivartija kertoo.

Lee Young Guk työskenteli 11 vuotta Kim Jong-ilin henkilökohtaisena henkivartijana. Tänä aikana hän pääsi seuraamaan läheltä Kim Jong-unin ja hänen velipuolensa varttumista.

Henkivartijan mukaan edesmennyt diktaattori kohteli Kim Jong-unia huonommin kuin hänen velipuoltaan, jota pidettiin maan seuraavana johtajana. Kim Jong-unin olemassaolo pidettiin salassa.

Velipuolen suosiminen ja erityksissä vietetty lapsuus jättivät jälkensä Kim Jong-uniin, joka vastoin alkuperäistä suunnitelmaa nousikin Pohjois-Korean johtajaksi.

– Hän ei välitä, mitä muut ajattelevat hänestä. Hän ei tunne myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan.  Hän tekee mitä haluaa. Hän huusi naisille. Hän oli sellainen, henkivartija kertoo.

Lee Young Guk pakeni Pohjois-Koreasta Kiinaan vuonna 2002.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt