Eveliina Heinäluoma. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Eveliina Heinäluoma: Liikunta- ja kulttuuriseteleillä myös messuille

Tällä hetkellä liikunta- ja kulttuurisetelit eivät käy maksuvälineenä messutapahtumiin.

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.) esittää, että liikunta- ja kulttuuriseteleillä pääsisi myös messuille.

Suomessa järjestetään vuosittain lukuisia liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuurialan messuja.

– Esimerkiksi liikunnan alan ammattilaiset tarjoavat tapahtumissa henkilökohtaista opastusta liikunnan harrastamisen aloittamiseen ja tapahtumassa pääsee kokeilemaan niin perinteisiä kuin uusiakin lajeja. Messulippuja ostaessa kävijät eivät kuitenkaan voi hyödyntää työnantajan tukemaa työntekijän omatoimisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukea eli kulttuuri-, liikunta- tai virikeseteleitä, Heinäluoma huomauttaa ministerille lähettämässään kirjallisessa kysymyksessä.

Messukäynnit määritettiin verovapaan työnantajan tukeman liikuntaedun edun ulkopuolisiksi vuonna 2008. Tuolloin tuloverolakia muutettiin niin, että verovapaaksi henkilöstöeduksi luettiin liikuntasetelin lisäksi myös kulttuuriseteli. Tuolloin lain perusteluihin kirjattiin, että verotus ei ulotu messukäynteihin niiden kaupallisen luonteen johdosta.

– Tämän takia messuja ei tulisi asettaa enää erilliseen asemaan niiden kaupallisuuden vuoksi ja asia tulisi korjata kaikille tasapuolisiksi. Kysynkin asiasta vastaavalta valtiovarainministeriltä tulisiko työnantajan tukeman työntekijän omatoimisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan verovapauden piiriin sisällyttää myös messukäynnit, Heinäluoma toteaa tiedotteessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt