X
SULJE MAINOS

Europarlamentaarikko Sarvamaa esittää Nato-jäsenyyshankkeen käynnistämistä

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) esittää Suomen Nato-jäsenyyshankkeen käynnistämistä Ukrainan kriisin jälkeen.

– Suomen ei pidä, eikä Suomi oikein voikaan juuri nyt tehdä mitään sotilaallisen liittoutumisen käynnistämiseksi. Mutta jos ja kun tilanne Ukrainassa on rauhoittunut ja olot vakaantuneet, täytyy Nato-jäsenyyshankkeen toteuttaminen aloittaa päättäväisesti, sanoo Petri Sarvamaa tiedotteessaan.

Hän korostaa, että hänen aloitteensa ei kohdistu nimenomaisesti nyt istuvalle hallitukselle.

– Kun Ukrainan pöly on aikanaan laskeutunut, täytyy Suomen poliittisen johdon ryhdistäytyä, olivatpa Suomessa silloin hallitusvastuussa mitkä puolueet tahansa.

Sarvamaan mukaan suomalaisessa keskustelussa on vuosikymmenestä toiseen sivuutettu kokonaan yksi tärkeimmistä tosiasioista, se miten hyökkääjä viime kädessä arvioi toimistaan koituvan hinnan.

Sarvamaan mukaan Suomi voi asettaa sitä kohtaan harkittaville sotilaallisille toimille pelotteeksi riittävän korkean hinnan vain liittoutumalla sotilaallisesti.

– Maailma ei valitettavasti ole sellainen, kuin me toivoisimme ja haluaisimme sen olevan, hän sanoo.

Sarvamaan mukaan Suomen ongelma on vain se, ettei tälle turvallisuutemme kannalta välttämättömälle ratkaisulle ole koskaan sopivaa hetkeä, jos sitä ei viedä läpi puoluerajat ylittävällä viisaudella ja päättäväisyydellä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt