Televerkon 5G-tukiasema Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Euroopalle luvataan 5G:stä valtavaa taloushyötyä

Uudet nopeat yhteydet ulottuvat Qualcommin mukaan paljon älypuhelimia laajemmalle.

Qualcomm Technologies ja Ericsson ovat yhteistyössä Analysys Masonin kanssa tehneet selvityksen, jonka mukaan 5G-teknologia voi tuoda Euroopalle jopa 210 miljardin euron hyödyn.

Qualcommin päätuotteita ovat matkapuhelinten ja langattoman tiedonsiirron komponentit. Ericsson puolestaan valmistaa telekommunikaatiojärjestelmiä.

Yhtiöiden tekemän tutkimuksen mukaan parhaisiin tuloksiin pääsee kohdennetuilla julkisen sektorin investoinneilla sekä vanhentuneiden käytäntöjen muutoksilla.

Saksan ennustetaan olevan suurin nettohyötyjä. Maan nettohyöty olisi noin 38,5 miljardia euroa kuuden miljardin investoinneilla.

– 5G voi antaa Euroopalle sen kaipaaman taloudellisen potkun. 5G-yhteydet ulottuvat paljon älypuhelimia laajemmalle, ja ne voivat makrotasolla muuttaa kokonaisia toimialoja, kertoo tiedotteessa Qualcommilla valtiosuhteista vastaava johtaja Wassim Chourbaji.

Suurimmat vaikutukset BKT-lukuihin tulevat älykkäistä tehtaista, maataloudesta ja esikaupunki- ja maaseutualueilta, joiden nettohyötyjen arvioidaan olevan 58 miljardia, 37 miljardia ja 18 miljardia euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt