X
SULJE MAINOS

EU:n arktinen informaatiokeskus Rovaniemelle sai rahoituksen valiokunnassa

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta on hyväksynyt Petri Sarvamaan yhdessä muiden kokoomusmeppien kanssa EU:n vuoden 2016 budjettiin tekemän muutosesityksen, jolla pyritään turvaamaan pysyvä rahoitus EU:n arktiselle informaatiokeskukselle.

– Päätös oman budjettilinjan avaamisesta arktiselle informaatiokeskukselle on erittäin tärkeä linjavalinta, jolla turvataan keskuksen perustaminen Rovaniemelle ja sen pitkäjänteinen rahoitus, toteaa budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Sarvamaa.

Hän toteaa, että suomalaismepit ovat tehneet parlamentissa jo pitkään erinomaista yhteistyötä arktisen informaatiokeskuksen perustamiseksi Rovaniemelle.

– Olen erityisen iloinen oman EPP-ryhmäni ja sosialidemokraattien aloitteelle antamasta tuesta, kiittelee Sarvamaa. Tämän jälkeen on tehtävä yhteistyötä sen puolesta, että keskus saisi myös jäsenmaiden tuen neuvostossa.

Suomi on arktisessa strategiassaan esittänyt arktisen Informaatiokeskuksen sijoituspaikaksi Lapin yliopiston yhteydessä Rovaniemellä toimivaa Arktista keskusta. Se on ainoa EU:n arktisilla alueilla sijaitseva monitieteinen arktinen tutkimus- ja tiedontuottajainstituutio.

EU:n arktinen informaatiokeskus toteutettaisiin verkostona, jossa on mukana eurooppalaisia arktista tutkimusta ja viestintää harjoittavia laitoksia, yhteensä 19 partneria kymmenestä eri maasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt